Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-09-2009 ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ!!!

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες,
Η Ζώνη αποφάσισε να πάρει τη τύχη της στα δικά της χέρια.
Αφού για πάρα πολλά χρόνια μας βασάνισαν και μας ταπείνωσαν, μας κατάντησαν στο τέλος να πεινάμε, και αυτό είναι που μας ανάγκασε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να φωνάξουμε : 


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! 
Μαζευτήκαμε στο Δημαρχείο Περάματος καταρχήν 400 συνάδελφοι και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος στη δική μας αυτοργάνωση της Ζώνης.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για να μην πέφτει σπέκουλα από κανέναν.
Στην αυτοργάνωση της Ζώνης ο κάθε συνάδερφος μπορεί να πιστεύει όποιο κόμμα και όποιο Θεό θέλει. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κομματικό καπέλο από κανέναν και όποιος το τολμήσει θα δοκιμάσει οδυνηρή έκπληξη. 


Έτσι :
1. Δεν δεχόμαστε πια να υποτασσόμαστε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους στο Δ.Σ. για να πηγαίνουν από τη μια δουλειά στην άλλη, την ώρα ακριβώς που ο κλάδος στενάζει στην ανεργία. Αυτά που κάνουν σήμερα τα μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Συνδικάτου, που εκμεταλλεύονται τη θέση τους στο Κρατικό όργανο που είναι οι Πενταμελείς, για να εκβιάζουν τους εργοδότες που δεν τους είναι αρεστοί και να χώνουν τους δικούς τους στις δουλειές, από εμάς θα σταματήσουν!
2. Θα υποστηρίζουμε όλες τις απεργίες που αφορούν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και θα συνεχίσουμε να τις κάνουμε και στο μέλλον, όπου και όποτε χρειαστεί. Όμως δε δεχόμαστε εκείνες τις απεργίες που τις έκανε του ΠΑΜΕ όχι για τα δικά μας συμφέροντα μέσα στη Ζώνη αλλά για τα δικά του στενά κομματικά συμφέροντα έξω από τη Ζώνη και που τις έκανε πολύ συχνά με προβοκατόρικο τρόπο κρατώντας σε ομηρεία τα Καράβια με αποτέλεσμα να διώξουν τα καράβια. Έτσι μας άφησαν άνεργους και ερήμωσαν τη Ζώνη. 

Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με οποιονδήποτε για να έρθουν καράβια στο Πέραμα και να δουλέψουμε. Και με εργολάβους και με εφοπλιστές. Αλλά ξεκαθαρίζουμε μια και καλή ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπάει το μεροκάματο. Η τοπική, συλλογική σύμβαση της Ζώνης και τα μέτρα ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτα. 
Στην πλειοψηφία του ΔΣ που ακούει τους συναδέλφους να ζητάνε Σωματείο Ζώνης και ισχυρίζεται ότι αυτό είναι διάσπαση του κλάδου, εμείς απαντάμε: Θέλουμε την ενότητα των εργατών της Ζώνης και όχι ενότητα στο ίδιο Σωματείο με τις καθαρίστριες της ΕΛΣΑ και τους εργάτες της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν τα δικά τους Σωματεία όπου εμείς δεν επεμβαίνουμε και δεν πρέπει να επεμβαίνουμε γιατί δεν ξέρουμε την κατάσταση εκεί. Να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες τους αλλά να μην αποφασίζουμε εμείς γι αυτούς. Έτσι να μην αποφασίζουν και αυτοί για εμάς.