Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ! ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ!



Συνάδελφοι,
Μετά από τρεις συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο Περάματος, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαμε εκεί, διατρανώσαμε την θέλησή μας, αποφασιστικά και αταλάντευτα να προχωρήσουμε σε σωματείο ζώνης.Αυτή είναι η θέληση του κλάδου και αυτό θα γίνει!!!Στους εργάτες δεν ταιριάζει η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός απέναντι σ’ αυτούς που έχουν ερημώσει τη ζώνη και μας ταπεινώνουν καθημερινά, πηγαίνοντας από τη μία δουλειά στην άλλη, ρίχνοντας τους συναδέλφους στις σειρές των ανέργων που κάθονται μήνες χωρίς μεροκάματο.
 

Έχουμε ξαναπεί ότι δεν μας νοιάζει τι Θεό και τι κόμμα πιστεύει ο καθένας μέσα στη Ζώνη, όλοι χωράνε αρκεί να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Την περασμένη Τετάρτη το κλαδικό του περισσού έντρομο από την ανταπόκριση που είχαν τα καλέσματα μας στους συναδέλφους της ζώνης κάλεσαν συνέλευση του συνδικάτου για να μας ξαναβάλουν στη στρούγκα τους.
Μάλιστα για να κάνουν σαφές σ’ όλους ότι η ζώνη είναι τσιφλίκι τους, τις τρεις προηγούμενες μέρες βγαίνανε από τις τεσσερισήμισι το πρωί και μοιράζανε παλιές προκηρύξεις για να μην μοιράσουμε εμείς.
Παρόλα αυτά εμείς δεν θέλαμε σύρραξη μαζί τους και δεν μοιράσαμε αφού ήταν πριν από εμάς στην πύλη.
Στην συνέλευση τους μάζεψαν 600-700 συναδέλφους που ανησύχησαν από τη προπαγάνδα και τα ψέματα της κλίκας ότι η κίνηση μας θα αφήσει τη ζώνη χωρίς σωματείο. Και αφού ο Πουλικόγιαννης κατήγγειλε τους διασπαστές (δηλαδή εμάς που θέλουμε σωματείο ζώνης) πήρανε το λόγο διάφοροι δικοί του φανεροί ή κρυφοί, και μιλάμε για κάποιους που επί χρόνια το παίζανε αντιπολίτευση και έλεγαν για σωματείο ζώνης όπως ο Λιακόπουλος και προσπάθησαν να πείσουν τους συναδέλφους της ζώνης να μείνουν στη στρούγκα τους. 

Σ’ ότι αφορά τις κατηγορίες εναντίον μας θα της απαντήσουμε μία-μία για να ξέρει ο κάθε συνάδελφος την αλήθεια και να πάρει θέση.
Μας λένε διασπαστές γιατί θέλουμε σωματείο ζώνης, ώστε μόνο οι εργάτες της ζώνης να ψηφίζουν και να βγάζουν τη διοίκησή τους, καλή ή κακή αρκεί να την ψηφίζουν οι ίδιοι.
Σήμερα στο συνδικάτο τι υπάρχει συνάδελφοι;
Έχουμε ένα συνδικάτο με 8000 μέλη απ’ τα οποία μόνο 2000 είναι της ζώνης. Τα άλλα 6000 είναι από τα διάφορα εργοστάσια μετάλλου της Αττικής και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν είναι ότι είναι όλοι γραμμένοι απ’ τα εργοστάσια αλλά μόνο τα μέλη του Κ.Κ.Ε. και οι παρατρεχάμενοι τους, όπως από τον Σκαραμαγκά έχει γράψει και η ΠΑΣΚΕ τα μέλη της, καμιά εκατοστή άτομα, στο συνδικάτο μετάλλου.
Τι κάνει η διοίκηση Πουλικόγιαννη συνάδελφοι;
Κοιτάει κάθε φορά, πόσους περίπου ψήφους έχει η όποια αντιπολίτευση στις εκλογές του συνδικάτου. Ας πούμε 1000; Φροντίζει να κουβαλήσει 1500 απ’ έξω ώστε να έχει άνετη πλειοψηφία.
Ακόμα και όλη η ζώνη να μην τους θέλει δεν έχει πρόβλημα, γιατί πόσοι είναι στην ζώνη 2000; θα φέρει 3000 απ’ έξω και πάλι θα τους φάει στη μάπα η ζώνη.
Γι’ αυτό οι εκλογές του συνδικάτου κρατάνε ένα μήνα, για να μπορούν να υπολογίσουν πόσους χρειάζονται.
Δεν θέλουν να τους φέρουν και όλους γιατί θα πρέπει να πληρώσουν πολλά λεφτά για να τους κάνουν οικονομικά εντάξει.
Στην κατηγορία ότι είμαστε άνθρωποι των εφοπλιστών των εργοδοτών και ότι μας έβαλε η ΠΑΣΚΕ και η ΟΑΚΚΕ 
απαντάμε. Σ’ αυτό το λιμάνι όλοι γνωριζόμαστε. Και ξέρουμε ποιοι είναι άνθρωποι των εφοπλιστών και των εργοδοτών. Οι συνάδελφοι που ξέρουν και βλέπουν τις ανακοινώσεις τους γελάνε Σε ότι αφορά τα κόμματα, ναι: Η Αυτοργάνωση που είμαστε τώρα μέχρι να κάνουμε το σωματείο ζώνης αποτελείτε από εργάτες όλων των κομμάτων ακόμα και πρώην δικούς τους. Όμως το τονίζουμε δεν υπάρχει περίπτωση να μας καπελώσει οποιοδήποτε κόμμα.Αποφασίζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά εμείς οι ίδιοι και όχι όπως κάνετε εσείς που μας φοράτε το κομματικό καπέλο του ΠΑΜΕ , θέλουμε δεν θέλουμε. Όσο για κάποιους εργοδηγούς που κατά την κλίκα είναι βαλτοί από την εργοδοσία για να διαλύσουν το συνδικάτο απαντάμε.Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να θέλουν σωματείο ζώνης. Όταν γίνει και βάλουν υποψήφιοι για τη διοίκηση και οι συνάδελφοι τους ψηφίσουν , με γεια τους με χαρά τους θα είναι όμως δικοί τους απόφαση και όχι κάποιων φυτευτών απέξω. Σ’ ότι αφορά τη λάσπη που πετάνε σαν χτίστες εναντία μας, ότι δηλαδή θα ρίξουμε συμβάσεις και δικαιώματα , εμείς απαντάμε :Δε θα επιτρέψουμε πουθενά σπασμένο μεροκάματο και μαύρη ανασφάλιστη εργασία Όπως όλοι ξέρουμε ότι γίνετε σε διάφορα καρνάγια, αλλά εσείς κάνετε το κορόιδο αρκεί που σας ψηφίζουν. 
Οι διοικήσεις της νοθείας, των εκβιασμών και των φερτών ψηφοφόρων και προέδρων έχουν τελειώσει για εμάς. 
Μόνο με το δικό μας σωματείο θα έχουμε την αξιοπρέπεια μας, μόνο με το δικό μας σωματείο θα ξαναέρθουν τα καράβια στο Πέραμα που η διασπαστές του περισσού τα διώξανε με τις χωρίς λόγο απεργίες, που καμία σχέση δεν είχαν μετά συμφέροντα των εργατών της ζώνης. Μόνο έτσι θα ζήσουμε πάνω στη κρίση και δεν θα πεθάνουμε απ’ την πείνα.
Σαν ένας άνθρωπος θα προχωρήσουμε μπροστά. Το συντονιστικό της Αυτοργάνωσης έχει μαζέψει πολλές υπογραφές συνάδελφων που θέλουν το σωματείο ζώνης. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε πλειοψηφία και τότε θα τις βγάλουμε στον αέρα.