Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το προβοκατόρικο άρθρο του βήματος

Ξύλο... Στη ζώνη Περάματος πεινάνε, αλλά αντί για ψωμί τρώνε ξύλο καθώς οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο ΚΚΕ και είναι μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου δέρνουν τους άλλους μισούς εργαζομένους που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν νέο συνδικαλιστικό φορέα. Βεβαίως, τρόπος του λέγειν εργαζόμενοι, διότι για να χαρακτηριστεί κάποιος εργαζόμενος θα πρέπει να έχει δουλειά και εκεί στη ζώνη έχει να ακουστεί σφυριά εδώ και κάτι μήνες. Εκείνοι που ξέκοψαν από το Συνδικάτο αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας νέας συνδικαλιστικής ένωσης εργαζομένων, διεκδικώντας κατ΄ αρχήν εργασιακή ειρήνη στη ζώνη για να γίνουν επενδύσεις και να δουλέψει ο κόσμος. ...και στραβά μάτια 

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, διότι όταν κατέβηκαν στο Πέραμα την Πρωτομαγιά να μοιράσουν φυλλάδια... έφαγαν το ξύλο της αρκούδας. Και όταν πήγαν στο Λιμεναρχείο Περάματος να καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό, όχι μόνο δεν τούς έδωσαν σημασία αλλά τους συνέστησαν να μη δώσουν συνέχεια και να πάνε... σπίτι τους, να μείνουν δυο- τρεις μέρες ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα(!). Την επόμενη φορά που θα τους δείρουν δεν χρειάζεται να πάνε καν στο Λιμεναρχείο ή στην Αστυνομία, αλλά στο αεροδρόμιο, να κόψουν εισιτήριο με την πρώτη πτήση που φεύγει από Ελλάδα και να εγκαταλείψουν τη χώρα. Διότι εδώ κανείς δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ότι θα είναι ζωντανοί την επόμενη φορά που θα τολμήσουν να έχουν άλλη άποψη από αυτήν του κόμματος. Απορούμε πώς ο αρμόδιος υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης(σκίτσο) ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Η απάντηση της Αυτοοργάνωσης σε αυτό το άρθρο

Στο «Βήμα» της Τετάρτης 5/5 δημοσιεύτηκε ένα γεμάτο φρικτά ψέματα προβοκατόρικο άρθρο κατά της Αυτοοργάνωσης που την εμφανίζει σαν ένα διασπαστικό αντισύνδεσμο της εργοδοσίας , που τάχα κάλεσε το λιμενικό για βοήθεια εναντίον του ΠΑΜΕ, ενώ ο αρθρογράφος καλεί την αστυνομία να επέμβει υπέρ της Αυτοοργάνωσης. Πρόκειται για μια προβοκάτσια υπέρ του ΠΑΜΕ και της φιλικής του εργοδοσίας στη Ζώνη . Η Αυτοργάνωση όχι μόνο δεν ζήτησε ποτέ την επέμβαση οποιουδήποτε λιμενικού, όχι μόνο δεν θέλει την επέμβαση καμιάς αστυνομίας, αλλά δίνει μια πάλη με πολιτικά μέσα που περνάει μέσα από την ενότητα όλου του κλάδου για ένα και μόνο ένα ταξικό και δημοκρατικό σωματείο. Γι αυτό η Αυτοοργάνωση έχει κερδίσει την καρδιά της Ζώνης. Γι αυτό οι προβοκάτορες δεν θα περάσουν.