Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ


ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ. 
Συνάδελφοι μεταλλεργάτες
Εδώ που φτάσαμε δεν έχει παρακάτω. Οι κομματικοί συνδικαλιστές του Κ.Κ.Ε που ελέγχουν τη ζώνη του περάματος, κατάφεραν να μας κάνουν τη ζωή κόλαση. Όμως για αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς, οι εργάτες. Όταν τους βλέπαμε επί 25 χρόνια να κατεδαφίζουν τη βιομηχανία, να κλείνουν τα εργοστάσια και να μην εκσυγχρονίζουν τη ζώνη, είτε τους κοιτάζαμε αδιάφορα, είτε ακόμα χειρότερα τους χειροκροτάγαμε και τους ψηφίζαμε, μέχρι να μας φέρουν εδώ που φτάσαμε. Τώρα δυο δρόμους έχουμε μπροστά μας. Να φυτοζωούμε στην ανεργία και στην ξευτίλα ή να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να παλέψουμε για να την κάνουμε καλύτερη.
Εμείς η αυτοοργάνωση προσπαθήσαμε μαζί με την ένωση επισκευαστών να έρθουμε σε επαφή με τους πλοιοκτήτες και να συζητήσουμε μαζί τους για να φέρουν τα καράβια τους στη ζώνη για επισκευές. Η απάντηση που μας ήρθε από τους πλοιοκτήτες, μέσω των εργοδοτών, ήταν : 
δεν συζητάμε μαζί σας εφόσον δεν είσαστε επίσημο, συνδικαλιστικό όργανο
Τώρα δίνουν ένα ακόμα χτύπημα στη ζώνη με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι αμμοβολές και τα βαψίματα, εσωτερικά στα τάνκια και τα αμπάρια στην Κυνοσούρα. Αυτό το κάνουν στο όνομα της αρχαιολογίας, με το πρόσχημα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ένα γελοίο πρόσχημα για να χτυπήσουν την ζώνη. Αν περάσει αυτό για τις αμμοβολές, που θα κόψει κι άλλο τις δουλείες στο πέραμα, μετά θα απαγορεύσουν εντελώς να δένει καράβι στη Κυνοσούρα και θα έρθει η σειρά της από εδώ παραλίας του περάματος, αφού η ναυμαχία έγινε στην θάλασσα και οι δυο ακτές αποτελούν τον ίδιο ιστορικό χώρο.
Εμείς, όλοι όσοι ζούμε από τη ζώνη, εργάτες, εργοδότες, άλλα και οι κάτοικοι των δήμων του Πειραιά, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η απόφαση της κυβέρνησης γιατί αυτό θα είναι το τέλος της ζώνης και της ζωής μας.
Η αυτοοργάνωση προχωρεί, σταθερά και αποφασιστικά για σωματείο ζώνης. Όσο πιο γρήγορα συσπειρωθεί ο κλάδος και γίνουμε πλειοψηφία τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την ανέχεια και την κακομοιριά. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι έρχονται μαζί μας και πολύ γρήγορα θα είμαστε πλειοψηφία και θα καταθέσουμε το καταστατικό στο πρωτοδικείο. 

Πέραμα 23/11/2009