Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ




Συνάδελφοι μεταλλεργάτες, 

Hπείνα, η ανέχεια, η ανεργία καλά κρατεί. Hαπελπισία όσο πάει και μεγαλώνει και δυστυχώς θα πάει μακριά η βαλίτσα γιατί εκτός από την διεθνή κρίση, το Πέραμα έχει μπει στη μαύρη λίστα των εφοπλιστών. Όσο μερικοί και να μας λένε το αντίθετο. Αυτοί που το λένε το ξέρουν, απλά δεν τους συμφέρει να μας το πουν. Αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να μας έχουν έξω από κάνα υπουργείο σαν τους ζητιάνους να ζητάνε κάνα επίδομα και αυτό είναι όλο, λύθηκαν όλα τα προβλήματα μας.
όλοι συμφωνούμε ότι δεν πάει άλλο, ότι όπως πάει η κατάσταση πάμε για κλείσιμο της Ζώνης, πάμε για αφανισμό.
Τι άλλοπεριμένετε; Αντιδράστε! Μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε ότι αυτή η κατάσταση είναι προμελετημένη για να φέρουν το κλάδο σε εξαφάνιση.
Τι περιμένετε; Ξεσηκωθείτεφωνάξτε! 
Τι περιμένετε; Να πεθάνουμε από την πείνα;
Για το κλαδικό είμαστε καλοί μόνο όταν δεν μιλάμε και συμφωνούμε με όσα κάνουν. Όλοι εμείς είμαστε μαχητές της ζωής και το έχουμε αποδείξει. Και ένας μαχητής δε φοβάται την ήττα, φοβάται να μην νικηθεί χωρίς μάχη.
Είναι μεγάλη τιμή για έναν άντρα να αποφασίζει και να διαλέγει μόνος του το τρόπο που θα πεθάνει, πολεμώντας και παλεύοντας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Να λες «έκανα ότι μπορούσα», να έχεις τη συνείδηση σου καθαρή, να μπορείς να δεις τα παιδιά σου, τη γυναίκα σου και τους συναδέλφους κατάματα χωρίς να ντρέπεσαι για κάτι που μπορούσες να κάνεις και δεν το έκανες γιατί δίστασες, γιατί φοβήθηκες, γιατί άφησες να σε τρομοκρατήσουν( με μομφές, διαγραφές κλπ) και έτσι δεν αντέδρασες και δεν στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων.
Άφησαν να εννοηθεί ακόμα ότι θα μας πετάξουν έξω από τα καράβια που δουλεύουμε. Αν θέλουν ας το δοκιμάσουν! Τους περιμένει μεγάλη έκπληξη από την ενότητα και από την αποφασιστικότητα που έχουμε. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πειράξουν κανέναν από την Αυτοοργάνωση. Όλοι ενωμένοι θα τους δείξουμε ότι αυτοί είναι μειοψηφία στο λιμάνι και δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν!!!
Κάθε μέρα δουλεύετε μαζί με τον κίνδυνο. Έχετε δει το χάρο με τα μάτια σας και τον έχετε κοροϊδέψει πολλές φορές. Δεν το πιστεύουμε ότι τέτοιοι άνθρωποι λιγοψυχούν και αφήνουν κάποιους άλλους ‘’τρελούς’’, αγανακτισμένους να βγάλουν το φίδι απ’ τη τρύπα, να παλεύουν να τους δώσουν να καταλάβουν τα αυτονόητα, ότι στη κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν χωράνε άλλο αργοπορίες, δικαιολογίες, φόβοι. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικαιολογίες και τους φόβους από τη τρομοκρατία που έχει σπείρει η κλίκα. Ήρωας δεν είναι αυτός που φοβάται, ήρωας είναι αυτός που φοβάται αλλά νικά το φόβο του.
Ελάτε να συσπειρωθούμε όλοι μαζί στην αυτοοργάνωση, να γίνουμε πιο δυνατοί, να ενώσουμε τις φωνές μας, να αντιδράσουμε να ξεσηκωθούμε, να φωνάξουμε όλοι μαζίφτάνει πια, πρέπει και θέλουμε να ζήσουμε!!!Να ξανακερδίσουμε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό που μας πήραν κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς.
Ελάτε μαζί μας να αγωνιστούμε για να ξαναφέρουμε δουλεία στο Πέραμα. Να πάμε στους εφοπλιστές και να μάθουμε γιατί δεν φέρνουν καράβια στο Πέραμα για επισκευή. Είμαστε ακριβοί; Αν ναι τότε δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν όμως το πρόβλημα είναι οι άσκοπες απεργίες, τότε ναι, μπορούμε να απεργούμε για τα δικά μας δικαία αιτήματα μόνο. Καινα βρούμε λύσεις, να ζητήσουμε να φτιαχτούν και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του λιμανιού που το κλαδικό συνδικάτο μετάλλου έχει αφήσει να ρημάξουν.
Να γίνουν οι δεξαμενές που τα σχέδιά τους είναι έτοιμα από τον ΟΛΠ και τις σαμποτάρει το κλαδικό γιατί δεν θέλει να τις φτιάξουν ιδιώτες. Να τηρήσουμε και να βελτιώσουμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να είναι πιο αποτελεσματικές οι 5μελεις επιτροπές και να πάψουν να είναι απλά το όπλο εκβιασμού των αρχισυνδικαλιστών του Κ.Κ.Ε εναντίον των εργολάβων, για να μπορούν να βολεύονται αυτοί και τα τσιράκια τους σε όλες τις δουλείες, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων πεινάει. Να φτιάξουμε σχολές για τους νέους που μπαίνουν στη δουλεία μας. Τέλος να ξανανιώσουμε επιτέλους περήφανοι που κάνουμε μια από τις πιο δύσκολες, επίπονες και επικίνδυνες δουλείες που υπάρχουν. Ότι το ψωμί που ταΐζουμε τα παιδιά μας είναι ποτισμένο με κόπο, ιδρώτα και αγώνα.



ΥΠΟΓΡΑΦΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ!!!
Συντονιστική Επιτροπή της Αυτοοργάνωσης
Πέραμα