Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Αυτοοργάνωση                                                    
ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Συνάδελφοι της ζώνης
Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ κατάθεσε στις 17 Σεπτέμβρη στο πρωτοδικείο το καταστατικό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΩΝΗΣ.

Το δικαστήριο πριν μερικές μέρες αναγνώρισε το Σωματείο και έτσι τώρα κατ αρχήν στα χαρτιά έχουμε το σωματείο μας. Λέμε στα χαρτιά, γιατί τα σωματεία δεν τα φτιάχνουν τα δικαστήρια, αλλά οι ζωντανοί άνθρωποι.  
Με την αναγνώριση του σωματείου μας τελείωσε η πρώτη φάση του αγώνα στη μακριά πορεία για την επιβίωση της Ζώνης.
Εμείς έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι θέλουμε  ένα σωματείο στη Ζώνη.
Το Σωματείο Ζώνης θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της ζώνης. Που σημαίνει ότι το Συνδικάτο των φερτών της βίας και της νοθείας θα έχει φύγει από το χώρο μας. 
 Εμείς δεν θελουμε το Συνδικατο των φερτων, γιατι δεν δεχόμαστε να είμαστε σ’ένα σωματείο όπου τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. μας την φοράνε καπέλο άνθρωποι που δεν ξέρουμε ποιοι είναι και από πού.
Είναι μεταλλεργάτες; δεν είναι; ποιος ξέρει;
Πάντως είναι σίγουρα μέλη ή κομματικοί φίλοι του «ΚΚΕ» από άλλα εργοστάσια ή μαγαζιά μόνο και μόνο για να παίρνουν πλειοψηφία οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ και να κάνουν την καταστροφική τους πολιτική σε βάρος της ζώνης.
Τώρα μας κατηγορούν για διασπαστές και το ίδιο λένε όλοι και η πλειοψηφία του ΠΑΜΕ και οι μειοψηφίες τους, Καραγιαννάκης, Αλεβιζόπουλος και Λιακόπουλος, Κοσκινάς.
Εμείς θα το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή θέλουμε τους συναδέλφους της Ζώνης ενωμένους σε ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ σωματείο και ας μας κατηγοράτε για διασπαστές.       Σας ρωτάμε.   
Εσείς θέλετε τη Ζώνη ενωμένη;  Αν θέλετε είμαστε μαζί σας.
Αλλά στις εκλογές για διοίκηση θα ψηφίσουν μόνο όσοι δουλεύουν στην Ζώνη, ούτε ένας φερτός από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας ή τα άλλα εργοστάσια της Αθήνας και του Πειραιά.
Τότε όποια και να είναι η πλειοψηφία της διοίκησης αυτή θα κάνει κουμάντο στη Ζώνη και όπως είναι αυτονόητο αν η Ζώνη δεν συμφωνεί με αυτά που κάνει, στις επόμενες εκλογές  θα μπορεί να την αλλάξει.  Αυτό είναι ενότητα του κλάδου.
Κλάδος ελεύθερων ανθρώπων που εκλέγει ο ίδιος αυτούς που θα τον διοικήσουν.
Αυτό που υπάρχει τώρα στη Ζώνη είναι ένας κλάδος όμηρος στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΜΕ, που η εξουσία τους είναι έτσι και αλλιώς εξασφαλισμένη με φερτούς ψηφοφόρους, γι’ αυτό και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Απ’ το να κάνουν απεργίες χωρίς λόγο, όταν διατάζει το κόμμα που τους διορίζει, μόλις δει ότι μπαίνουν δύο καράβια για επισκευή και θέλει να τα διώξει, μέχρι να ρίχνουν τον κάθε συνάδελφο στις σειρές για να δουλεύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι στις ελάχιστες δουλειές που έρχονται.
Τώρα η ομάδα πρωτοβουλίας των Λιακόπουλου, Κοσκινά που έμαθε ότι το σωματείο μας αναγνωρίστηκε, έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μας και λέει:
« Ότι ο κλάδος θα κοπεί στα δύο, ότι θα υπάρχουν δύο συμβάσεις και οι μισοί θα δουλεύουν με τη μία σύμβαση και οι άλλοι μισοί θα δουλεύουν με την άλλη και έτσι θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.»
Τώρα από πού η ομάδα πρωτοβουλίας έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, δεν καταλαβαίνουμε. Λέμε για μια ακόμα φορά στους λασπολόγους που υπηρετούν το μεγαλύτερο αφεντικό της Ζώνης που είναι το ΠΑΜΕ: Στη Ζώνη, θα υπάρχει πάντα ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Μέχρι σήμερα αυτό είναι το Σωματείο του ΠΑΜΕ επειδή ακόμα οι συνάδελφοι δεν έχουν αποφασίσει  να αντισταθούν και να φύγουν οριστικά από αυτό. Τους καλούμε να γραφτούν  στο Σωματείο Ζώνης. Μόλις  αυτό το Σωματείο θα έχει μέσα του την μεγάλη πλειοψηφία και την έμπρακτη  υποστήριξη των συναδέλφων της Ζώνης αυτό θα είναι το μοναδικό σωματείο. Έτσι  και τότε, όπως και τώρα θα υπάρξει μόνο μία σύμβαση, μόνο ένα τσουρμάρισμα και μόνο μία διαπραγμάτευση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Μόνο που τότε και η σύμβαση και το τσουρμάρισμα και οι διαπραγματεύσεις θα είναι διαφανείς, δημοκρατικές  και ο κάθε συνάδελφος θα έχει σεβαστή γνώμη, λόγο και ψήφο. Τέρμα η βία και η τρομοκρατία, τέρμα η δικτατορία και η μάσα των λίγων σε βάρος των πολλών.
        Τώρα που έρχονται οι εκλογές του συνδικάτου, πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα την διαφορά ανάμεσα στο ένα σωματείο και στο άλλο και μένουν στο συνδικάτο γιατί πιστεύουν ότι μπορεί η κλίκα του ΠΑΜΕ να πέσει από τις φτιαχτές αντιπολιτεύσεις.
Εμείς τους λέμε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει γιατί ποτέ δεν άλλαξε με εκλογές μια εξουσία που στηρίζεται στη βία και στη νοθεία.
Ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν ριχτεί απ’ αυτούς και τους μισούνε, πάνε τρέμοντας στις εκλογές του συνδικάτου και παίρνουν στα κρυφά τα ψηφοδέλτια της αντιπολίτευσης μην τυχών και καταλάβουν οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ ότι θέλουν να τους μαυρίσουν.
Συνάδελφοι οι εκλογές είναι κοντά, το συνδικάτο της βίας και της νοθείας θα το ξαναζήσετε άλλη μια φορά.
Όσοι περιμένετε κάτι καλό να βγει από κει θα βγάλετε γρήγορα τα συμπεράσματα σας.
Το σωματείο Ζώνης είναι εδώ, στο χώρο μας και μόνο δικό μας, των εργατών που δουλεύουν στη ζώνη.
Για να αποκτήσουμε δύναμη και να κάνουμε επιτέλους ότι θέλουμε εμείς στο χώρο μας πρέπει να γίνουμε πλειοψηφία γι’ αυτό δεν πρέπει να ψηφίσει κανείς στο συνδικάτο των φερτών.           


Η Αυτοοργάνωση της Ζώνης καλεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περάματος την Πέμπτη 28/10/2010