Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αυτοοργάνωση της Ζώνης ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες της ζώνης
Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ξεπερνούν τους δισταγμούς, τους φόβους τους και υπογράφουν για να προχωρήσουμε σε σωματείο ζώνης. Είναι πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν υπογράψει ακόμα και ενώ σε συζητήσεις μαζί μας συμφωνούν ότι είναι καλό να έχουμε το δικό μας σωματείο, να αποφασίζουμε εμείς για τα δικά μας και όχι οι φερτοί εκτός ζώνης , μας λένε ‘’ προχωρήστε εσείς και εγώ θα υπογράψω τελευταίος ‘’. Τι σημαίνει αυτό; σημαίνει ότι θέλουν πρώτα να δουν τον νικητή και μετά να πάνε μαζί του. Ενώ ξέρουν ότι σήμερα συνδικάτο των εκτός ζώνης σημαίνει ανεργία και διώξιμο των καραβιών από το Πέραμα. Στα ελάχιστα βαπόρια που έρχονται, οι άνθρωποι της κλίκας μπαίνουν πρώτοι μέσα και αν περισσέψει τίποτα θα δουλέψει και κανένας άλλος.
Εμείς που σήμερα αποτελούμε την Αυτοοργάνωση για σωματείο ζώνης, έχουμε απορρίψει για μοίρα μας τον ραγιαδισμό και την δουλοπρέπεια και έχουμε αποφασίσει να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια, και θα την πάρουμε, γιατί κανένας δε μπορεί να μας σταματήσει.
 

Στην τελευταία συγκέντρωση που κάναμε σαν Αυτοοργάνωση στο δημαρχείο του Περάματος, ήρθε το προεδρείο του συνδικάτου μετάλλου με τους Πουλικόγιαννη, Πουντίδη και καμία πενηνταριά συναδέλφους που φέρανε μαζί τους με στόχο τους να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους συναδέλφους που ήρθαν για την συγκέντρωση μας (από το πρωί διάδιδαν ότι θα έρθουν στο δημαρχείο να μας δείρουν). Παρόλο που πολλοί συνάδελφοι φοβήθηκαν και έφυγαν η συγκέντρωση έγινε, γιατί εκατό παλικάρια μπήκαν στο δημαρχείο γράφοντας τους κανονικά.
Την περασμένη Πέμπτη τα σωματεία της ζώνης μαζί με τους εργοδότες και τους λαντζέρηδες, είχαν προγραμματίσει αποκλεισμό της μπούκας του Πειραιά με λάντζες. Αυτό θα γινόταν ενάντια στην απόφαση της κυβερνήσεις για κατάργηση των υδροβολών, αμμοβολών και βαφών στην Κυνόσουρα. Αυτό το αίτημα είναι σωστό γιατί όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα στη ζώνη. Το ΠΑΜΕ που ελέγχει τα σωματεία της ζώνης με την ευκαιρία του δίκαιου αιτήματος ενάντια στην απαγόρευση, αποφάσισε χωρίς λόγο 2ωρη στάση, για να δώσει και ένα μήνυμα στους πλοιοκτήτες, ότι όποτε θέλουμε εμείς σταματάμε το Πέραμα και τα καράβια σας, ενώ μπορούσε η κινητοποίηση αυτή να γίνει με ανέργους χωρίς σταμάτημα της παραγωγής. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της απαγόρευσης των εργασιών στην Κυνόσουρα, οι εργοδότες και οι λαντζέρηδες ανέστειλαν την κινητοποίηση τους. Τα σωματεία όμως έκαναν τη στάση και μάλιστα έκαναν συγκέντρωση έξω από τη νομαρχεία, τη στιγμή που ο νομάρχης Μίχας είχε διαφωνήσει με τη κυβέρνηση και ήταν μαζί μας στο θέμα της Κυνόσουρας.

Μάθαμε ότι η COSCOέκανε πρόταση στα καρνάγια του Περάματος για να τα αγοράσει. Φαίνεται να θέλει να πάρει και τη Ζώνη, και όχι μόνο τα κοντέινερ. Αν γίνει αυτό, καταλαβαίνουμε όλοι πιο θα είναι το μέλλον μας. Γι’ αυτό πρέπει να αντιδράσουμε σκληρά. Συνάδελφοι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη ζώνη, παρά μόνο ο αγώνας μας για το δικό μας σωματείο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τα καράβια πίσω, να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Μόνο με το σωματείο ζώνης θα μπορέσουμε να καταχτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, δικαιοσύνης και ισότητας ανάμεσα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και κατασκευή δεξαμενών στην ζώνη ώστε να ξεφύγουμε από τη κακομοιριά και εμείς και ολόκληρος ο Πειραιάς.
Αν τώρα δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, αύριο θα είναι πολύ αργά.
ΤΩΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ!!!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ 

Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης πέραμα 10/12/09