Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.



Πριν από την ανοιχτή συγκέντρωση της Aυτοοργάνωσης των Εργατών της Ζώνης στο Πέραμα στις 17/2 μάθαμε ότι η ρατσιστική οργάνωση Χρυσή αυγή είχε ανεβάσει στην ιστοσελίδα της την αφίσα μας που καλούσε στην συγκέντρωση αυτή. Στην ίδια ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή δήλωνε πως υποστηρίζει τον αγώνα μας κατά του <<κομουνιστικού ΠΑΜΕ>>.
Η Αυτοοργάνωση απάντησε άμεσα και χαρακτήρισε προβοκατόρικη αυτήν την ενέργεια θεωρώντας ότι έχει σαν στόχο να εμφανίσει τους εργάτες της Ζώνης σαν συμμάχους μιας ρατσιστικής οργάνωσης και σαν αντικομουνιστές και δήλωσε ότι θεωρεί την παρουσία των ρατσιστών της Χρυσής αυγής στην εκδήλωση αυτή και σε κάθε άλλη άκρως ανεπιθύμητη.
Παρόλα αυτά μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε έξω από το χώρο της συγκέντρωσης και προσπάθησε να διεισδύσει μέσα. Η περιφρούρηση της συγκέντρωσης τους εμπόδισε. Οι ρατσιστές προσπάθησαν τότε να δημιουργήσουν επεισόδιο με προφανή σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Αλλά με την αποφασιστική στάση των εργατών και όλων των παρευρισκομένων, η ομάδα των ρατσιστών υποχρεώθηκε να αποχωρήσει και από τον περιβάλλοντα χώρο οπότε η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά.
Η επιμονή της ρατσιστικής αυτής ομάδας να θέλει να διεισδύσει ακόμα και με το ζόρι στη συγκέντρωσή μας για να φανεί ότι συμμετέχει σε αυτήν δείχνει ότι πραγματικά λειτουργεί στα πλαίσια ενός προβοκατόρικου σχεδίου που έχει σαν τελικό στόχο να εμποδίσει τη δημιουργία του Σωματείου που τώρα τη θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών της Ζώνης. Ότι πρόκειται για ωμή προβοκάτσια γίνεται φανερό από το ότι ως τώρα ποτέ αυτή η οργάνωση και κανένα μέλος της δεν εμφανίστηκε μέσα στην Αυτοοργάνωση και δεν συμμετέιχε με οποιονδήποτε τρόπο στον πεντάμηνο αγώνα της.
Ειδοποιούμε αυτούς τους προβοκάτορες να σταματήσουν τις προκλήσεις αυτές γιατί θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερη αντίσταση από τους συναδέλφους μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να λερώσει τον αγώνα μας για το ψωμί μας, τον τίμιο ταξικό και δημοκρατικό μας αγώνα. Οργανώσεις που θέλουν να μας διασπάσουν για να εγκαταστήσουν τις φυλετικές διακρίσεις ανάμεσα στους έλληνες και στους μετανάστες συναδέλφους μας δεν έχουν θέση ούτε στην Αυτοοργάνωση τώρα, ούτε στο Σωματείο Ζώνης που θα δημιουργήσουμε.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ