Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑΕδώ και 4 μήνες περίπου οι απελπισμένοι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για την επιβίωση μας αλλά και για την επιβίωση της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας του Πειραιά. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: τα καράβια έχουν εξαφανιστεί και η Κίνα θέλει να πάρει τη Ζώνη και να την μετατρέψει σε αποθήκη.  
Το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα το Δ.Σ του συνδικάτου μετάλλου που ελέγχεται απόλυτα από το ΠΑΜΕ (KKE) όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά αλλά πάνω στη μεγάλη κρίση και την ανεργία έχει μετατρέψει τη Ζώνη σε ένα δικό του γκέτο καταπίεσης, αδικίας και καταστροφής. Έτσι:
Πρώτο βάζει τους δικούς του ανθρώπους στις λίγες θέσεις δουλειάς και ρίχνει όλους εμάς τους άλλους. Αυτό το καταφέρνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ζώνη οπότε λέει στους εργολάβους: ή παίρνετε τους δικούς μας στη δουλεία ή επικαλούμαι την αυστηρή τήρηση του κανονισμού και σας κλείνω. Και αυτοί για να έχουν την ησυχία τους παίρνουν τους ανθρώπους του ΔΣ στη δουλειά ενώ όποιος εργάτης δεν τα έχει καλά με το ΔΣ έχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας. 
Δεύτερο: κάνει ασταμάτητες και κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες και ανοιγοκλείνει τη Ζώνη όχι για αιτήματα που μας πονάνε αλλά για να καθυστερεί τις επισκευές και να μπλοκάρει και τα καράβια όποτε θέλει. Επίσης δεν επιτρέπει να γίνονται έργα εκσυγχρονισμού όπως δεξαμενές και γερανοί με το επιχείρημα ότι αυτά θα τα κάνουν καπιταλιστές λες και υπάρχει τίποτα άλλο από καπιταλισμό σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα με την κρίση ενώ υπάρχει δουλειά σε άλλα ναυπηγεία στη Ζώνη δεν υπάρχει. Εκτός που πεινάνε οι οικογένειές μας, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εγκληματικό σχέδιο για να οδηγήσουν τη Ζώνη στο μαρασμό και στο κλείσιμο και να ξεπουληθεί τζάμπα στους συντρόφους τους κινέζους της COSCO που τη ζητάνε για αποθήκη, αφήνοντας ανέργους πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν από τη Ζώνη.
Θα αναρωτηθεί κανείς πως με τέτοια που κάνει το ΠΑΜΕ(Κ.Κ.Ε) παίρνει πάντα την πλειοψηφία του ΔΣ του συνδικάτου Μετάλλου; Την παίρνει με «νόμιμη» νοθεία. Δηλαδή το συνδικάτου Μετάλλου δεν είναι αποκλειστικά της Ζώνης αλλά κλαδικό σωματείο όλων των μεταλλεργατών της Αττικής, οπότε είναι γραμμένοι 2000 εργάτες από τη Ζώνη και άλλες 9.000 εκτός Ζώνης που δουλεύουν σε άλλα ναυπηγεία, σε εργοστάσια που έχουν τα δικά τους σωματεία και σε μικροεπιχειρήσεις άσχετες με τη Ζώνη. Έτσι το ΠΑΜΕ χρησιμοποιεί όσους χρειάζεται ανάμεσα στους 11.000 μια φορά στα δύο χρόνια που γίνονται οι εκλογές και τους κουβαλάει να ψηφίσουν για ΔΣ. Έτσι έχει πάντα την πλειοψηφία.
Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση της καταστροφής της Ζώνης, και της δικτατορίας μιας κλίκας που μας στερεί την αξιοπρέπεια και το ψωμί μας κάναμε τελευταία συνελεύσεις αυτοοργάνωσης με πάνω από 300 άτομα και καλέσαμε όλους τους συναδέλφους -και αυτούς του ΠΑΜΕ- να δημιουργήσουμε Σωματείο αποκλειστικά του χώρου δουλειάς μας, δηλαδή σωματείο της Ζώνης όπως έχουν όλοι οι εργάτες της Ελλάδας και αν το ΠΑΜΕ πάρει την πλειοψηφία σε αυτό, ας την πάρει. Το ΠΑΜΕ όμως αρνήθηκε, οπότε αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές για ένα κανονικό Σωματείο Ζώνης. Τότε ξεκίνησαν μια εκστρατεία τρομοκρατίας ότι όποιοι υπογράφουν είναι διασπαστές και πράκτορες της εργοδοσίας και ότι αν συνεχίσουν το ΔΣ θα τους εμποδίσει να ξαναπιάσουν δουλειά στη Ζώνη.
Εμείς ασφαλώς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα ενάντιο στο γκέτο του ΠΑΜΕ και στη νοθεία του και θα παλεύουμε για 
ένα ενιαίο Σωματείο όλων των εργατών της Ζώνης που θα αντιστέκεται στην εργοδοσία συνολικά όπως το κάναμε σε όλη την ιστορία μας και όχι όπως κάνει το ΠΑΜΕ της Ζώνης. Αυτό κοντράρει όσους εργοδότες δεν παίζουν το παιχνίδι του και μας πουλάει όταν συγκρουόμαστε με όσους εργοδότες είναι τακίμια του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά και της Αθήνας να καταδικάσουν ηθικά αυτή τη συμπεριφορά ώστε να υπάρξει συνδικαλιστική δημοκρατία και όχι γκέτο στη Ζώνη, για να υπάρξει δουλειά, να έρθουν καράβια, να γίνει εκσυγχρονισμός και κυρίως να μην πουληθεί η Ζώνη στους κινέζους αποικιοκράτες.Την ώρα που έχουμε τέτοιο χρέος σαν χώρα και τέτοια ανεργία το να διώχνουμε τα πλοία, να ξεπουλιέται και να κλείνει ο τελευταίος κερδοφόρος και συναλλαγματοφόρος τομέας της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά όλο τον Πειραιά και τη χώρα ολόκληρη. Σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα μας ζητάμε την συμπαράσταση όλου του πειραϊκού και του ελληνικού λαού. 

Συγκέντρωση Αυτοοργάνωσης Εργατών Ζώνης Στο κλειστό γήπεδο Ν.Ικονίου στις 17/02/2010
στις 7 μ.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΖΩΝΗΣ