Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες,
Η θέληση του κλάδου να πάρει τη ζωή του και το μέλλον του στα δικά του χέρια είναι γεγονός! Κάθε μέρα που περνάει , όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι υπογράφουν για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ και γρήγορα θα είμαστε πλειοψηφία. Τότε θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν χωράνε επιπολαιότητες και σπασμωδικές κινήσεις, γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε. Πίσω μας είναι οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας που περιμένουν από μας να κάνουμε τις σωστές κινήσεις για να νικήσουμε στον αγώνα για επιβίωση.
 


Από τη μέρα που ξεκινήσαμε να μιλάμε για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ και να μαζεύουμε υπογραφές, άρχισε η προπαγάνδα του φερτού προέδρου Πουλικόγιαννη και της κλίκας του, ότι αυτό που κάνουμε εμείς είναι διάσπαση του κλάδου και θα μας κάνουν ό, τι θέλουν οι εργοδότες. Θα ρίξουν τα μεροκάματα, θα αλλάξουν τα ωράρια και γενικά θα μας κάνουν τη ζωή κόλαση.
Αυτό φοβούνται πολλοί συνάδελφοι και διστάζουν να υπογράψουν, παρόλο που θέλουν ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ και δεν θέλουν ούτε φερτούς ψηφοφόρους,ούτε φερτούς προέδρους.Εμείς της αυτοοργάνωσης, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στο κλάδο μας, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕΑν στη ζώνη ο κλάδος έχει δυο σωματεία, που το ένα θα πλακώνετε με το άλλο, θα είναι ότι χειρότερο, γιατί και οι εργοδότες θα το εκμεταλλευτούν και οι πλοιοκτήτες θα το σκεφτούν πολύ να φέρουν καράβι σε μια ανώμαλη κατάσταση. Γι’ αυτό το ξανατονίζουμε ότι πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ.
Εμείς της ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ δηλώνουμε σε όλο το κλάδο:
ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ!!!
Εμείς τώρα ετοιμάζουμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ και θέλουμε όλοι οι μεταλλεργάτες της ζώνης να είναι ενωμένοι, γι’ αυτό φτιάξαμε καταστατικό και μαζεύουμε υπογραφές, τις οποίες θα καταθέσουμε στο πρωτοδικείο όταν θα είμαστε μεγάλη πλειοψηφία. Μέχρι τότε οι υπογραφές θα είναι αυστηρά στα χέρια μας και δεν θα τις ξέρει κανείς, για να μην ξανασυμβούν τα θλιβερά φαινόμενα του παρελθόντος, που τους απειλούσε και τους εκβίαζε οι κλίκα έχοντας στα χέρια της αυτές τις υπογραφές . Όταν καταθέσουμε για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ και κάποιοι λίγοι θέλουν να μείνουν με τους φερτούς εκτός ζώνης, δικαίωμα τους.
Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους της ζώνης, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, ότι θεό και να πιστεύουν, να υπογράψουν για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ. Για να γίνουμε απολύτως σαφείς τι εννοούμε καλούμε: τα μέλη του ΠΑΜΕ (Κ.Κ.Ε), του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και όποιου άλλου κόμματος εργάτης δουλεύει στη ζώνη, να ενωθεί μαζί μας στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ, γιατί και η διάσπαση και οι φερτοί ψηφοφόροι μόνο κακό μας κάνουν.
Μέχρι λοιπόν να γίνουμε συντριπτική πλειοψηφία και να καταθέσουμε το καταστατικό στο πρωτοδικείο, εμείς (η αυτοοργάνωση) παραμένουμε μέλη του συνδικάτου μετάλλου και συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες του. Δεν σκοπεύουμε να διαγράφουμε πρόωρα και να τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους να ρημάξουν παντελώς τη Ζώνη. Θα είμαστε παρόντες, συγκροτημένοι σαν αυτοοργάνωση και παράλληλα θα κάνουμε τις δικές μας κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση, είτε προς τον Ο.Λ.Π και το κράτος για να κάνει δεξαμενές και μέτρα υποδομής, είτε προς τους πλοιοκτήτες να φέρουν τα καράβια τους στη ζώνη. Όλες μας τις κινήσεις θα τις ανακοινώνουμε στο κλάδο και θα τον καλούμε να συμμετέχει, στις συνελεύσεις της αυτοοργάνωσης των εργατών της ζώνης. Όπου συμφωνούμε θα συμμετέχουμε και στις κινητοποιήσεις του συνδικάτου μετάλλου.
Σ΄ όλη τη μεταβατική περίοδο, το βασικό είναι να μεγαλώσει η συνέλευση της αυτοοργάνωσης για να μπορούμε να καθορίζουμε τις εξελίξεις, ώσπου να εγκριθεί το καταστατικό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΩΝΗΣ.
Σήμερα Δευτέρα, η αυτοοργάνωση καλεί όλους τους συναδέλφουςσε προσυγκέντρωση στη πλατεία Ιπποδαμείας στις 6 μμ Για να πάμε συντεταγμένα στη συνέλευση του συνδικάτου μετάλλου.
Το συντονιστικό της αυτοοργάνωσης Πέραμα,12-10-2009