Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ! ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ!


Συνάδελφοι,
Στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στο Δημαρχείο, οι πάνω από 400 συνάδελφοι που μαζεύτηκαν εκεί, έδειξαν την αποφασιστικότητα τους, να προχωρήσει μπροστά και να φτιάξουν το δικό της σωματείο. Έτσι όλοι σήκωσαν τα χέρια και πήραν την ιστορική απόφαση για τη Ζώνη να δημιουργηθεί Σωματείο Ζώνης. Υπόγραψαν πολλοί συνάδελφοι αποφασισμένοι να απελευθερωθούν από την κλίκα που έχει ερημώσει τη ζώνη και μας ταπεινώνει καθημερινά.

 
Η κραυγή που βγήκε από κει μέσα, παρά την προσπάθεια κάποιων να θολώσουν τα νερά, ήταν μια: ΕΜΠΡΟΣ! ΤΩΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ!
Αυτή είναι η θέληση του κλάδου και αυτό θα γίνει!
Στους εργάτες δεν ταιριάζει η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός, όσοι μπορούν να ζήσουν έρποντας και γλύφοντας να μείνουν με την κλίκα. Εμείς όμως θα τραβήξουμε μπροστά να ενώσουμε τη ζώνη στο δικό της σωματείο και για τα δικά της συμφέροντα.
Ξαναείπαμε ότι δεν μας νοιάζει τι θεό και τι κόμμα πιστεύει ο καθένας, όλοι χωράνε αρκεί να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Ο Πουλικόγιαννης με την κλίκα του μας κατηγορεί ότι είμαστε άνθρωποι των εργοδοτών, των εφοπλιστών, και ότι μας έβαλαν η ΠΑΣΚΕ και η ΟΑΚΚΕ. 
Απαντάμε: σ’ αυτό το λιμάνι όλοι γνωριζόμαστε. Kαι ξέρουμε ποιοι είναι άνθρωποι των εφοπλιστών και των εργοδοτών. Οι συνάδελφοι που βλέπουν τις ανακοινώσεις σας γελάνε (εκτός απ’ τους λίγους προσκυνημένους σ’ εσάς ).
Σε ότι αφορά τα κόμματα, ναι: Η Αυτοργάνωση αποτελείται από εργάτες όλων των κομμάτων, ακόμα και πρώην δικούς σας! Όμως το τονίζουμε: δεν υπάρχει περίπτωση να μας καπελώσει οποιοδήποτε κόμμα! Αποφασίζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά εμείς οι ίδιοι και όχι όπως κάνετε εσείς που μας φοράτε το κομματικό καπέλο του ΠΑΜΕ και του “ΚΚΕ” ,θέλουμε δε θέλουμε!
Σ’ ότι αφορά τη λάσπη που πετάνε σα χτίστες ενάντια μας, ότι δηλαδή θα ρίξουμε συμβάσεις και μέτρα ασφαλείας, εμείς απαντάμε: 
Δε θα επιτρέψουμε πουθενά σπασμένομεροκάματο και μαύρη ανασφάλιστη εργασία! Σ’ αυτά εσείς κάνετε το κορόιδο, γιατί τα θέλετε αρκεί να σας ψηφίζουν.
Τέλος πάντων συνάδελφοι, το τρένο ξεκίνησε και πίσω δε γυρνάει με τίποτα. Υπογράφουμε για Σωματείο Ζώνης και αφήνουμε τους κλαδικούς να κάνουν τις δικές τους συνελεύσεις. Ας τις κάνουν για τον εαυτό τους. Δεν τους επιτρέπουμε όμως να διασπάνε τους εργάτες της Ζώνης φέρνοντας εργαζόμενους που ανήκουν στο κόμμα τους από άλλα εργοστάσια για να ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τίποτα για τη Ζώνη και έτσι να εκλέγονται οι ίδιοι στο ΔΣ. Δεν θα δεχτούμε ποτέ ξανά να κατεβούμε σε εκλογές και αυτοί χάρη στους ψηφοφόρους εκτός Ζώνης που κουβαλάνε να εκλέγουν 5, 6, 7 έδρες. Χώρια τα μητρώα που δεν μας τα δίνουν και ποιος ξέρει πόσους ψήφους παίρνουν και έτσι. Με λίγα λόγια. Δεν ξανακατεβαίνουμε στο γήπεδο των εκλογών για να ξαναπαίξουμε μπάλα και να έχουμε φάει ήδη 5-6 γκολ ή και παραπάνω από τα αποδυτήρια. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται κάποιοι διαχειριστές του μέλλοντός μας χωρίς τη θέλησή μας και ενάντια στη θέλησή μας. Οι διοικήσεις της νοθείας και των εκβιασμών έχουν τελειώσει για πάντα. Εμείς στη στρούγκα τους δεν ξαναμπαίνουμε!
Γι αυτούς τους λόγους Συνάδελφοι η Αυτοργάνωση αποφάσισε αποχή από τη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του Περισσού την Τετάρτη, γιατί αυτοί που την συγκαλούν περιφρονούν τη θέληση των εργατών για Σωματείο Ζώνης. Γι αυτό και γιατί έχουν συμπεριφερθεί καταπιεστικά και άδικα απέναντί μας για χρόνια έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των μεταλλεργατών και η μεγαλύτερη τιμωρία του συνδικαλιστή ή πολιτικού που συμπεριφέρεται έτσι είναι να του γυρνάς την πλάτη. 
Κανένας λοιπόν στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου! Απαξιώστε τους! Θέλουν να διασπάσουν εμάς τους εργάτες της Ζώνης, που η πραγματική ενότητά μας είναι δυνατή σήμερα μόνο με το Σωματείο Ζώνης.
Μόνο με το δικό μας σωματείο θα έχουμε την αξιοπρέπειά μας, μόνο με το δικό μας Σωματείο θα ξαναέρθουν τα καράβια στο Πέραμα που οι διασπαστές του κλαδικού τα διώξανε με την τακτική τους, μόνο έτσι θα ζήσουμε πάνω στην κρίση και δεν θα πεθάνουμε από την πείνα.
Σαν ένας άνθρωπος θα προχωρήσουμε μπροστά. Το Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης θα αρχίσει από σήμερα τη διακίνηση των χαρτιών για τις υπογραφές. Ας υπογράψουμε όλοι γρήγορα, για να υποβληθούν γρήγορα τα χαρτιά στο Πρωτοδικείο.
ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΝΗΣ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!